De industriële interieurstijl, ooit uit Amerika overgewaaid, is geïnspireerd op de industriële revolutie. Door het gebrek aan woningen werden leegstaande fabrieken, loodsen en kantoorpanden omgebouwd tot woningen. Dit was een snelle en goedkope manier om in rap tempo woonruimte te creëren. Het Meatpacking District in New York is hier een mooi voorbeeld van. In de jaren zestig was dit een naargeestige en vervallen buurt met dito schimmige praktijken. In de jaren negentig werd deze wijk langzaamaan herontdekt door trendy kledingzaken en underground nachtclubs. De wijk werd een tweede leven ingeblazen met behoud van de rauwe looks en de oude industriële details. Zo ontstond er een hip district met een rauw randje. 

VA Industriele woonstijlen 800x4503

Robuust en echt

Tijdens de renovatie van de panden in New York werden de bouwconstructies in de gebouwen zichtbaar. Hoge ramen, indrukwekkende staalconstructies, ongepolijste muren en werklampen die met ijzeren kettingen aan de plafonds hingen. Deze robuuste elementen zien we terug in de hedendaagse industriële woonstijl. Eeen hele directe look: weinig poespas maar recht door zee, duidelijk en echt. In deze stijl wordt veel gebruikt gemaakt van stevige, natuurlijke en eerlijke materialen, zoals metaal, leer, hout en glas.

VA Industriele woonstijlen 800x450

Pure ambacht

Passend bij de geschiedenis van deze woonstijl, wordt er vaak voor gekozen om de meubels op een ambachtelijk manier te produceren. Je kan de geur van de ongepolijste lasnaden nog bijna ruiken. De mannen met leren schorten en zwarte lashelmpen staan voor je neus de metalen tafelpoten met al hun kracht te bewerken. Vuur spat uiteen en de geur van het ambachtsleven dringt diep door in je poriën. Alles komt samen tot een ongepolijst en gedurfd interieur. Dit gevoel bij je thuis ervaren?

VA Industriele woonstijlen 800x4503

Kenmerken van de industriële interieurstijl:

  • Een stijl die staat avontuurlijk en to the point.
  • Geen ruimte voor prullaria maar duidelijke keuzes.
  • Stoere elementen zoals staal, beton en leer zijn essentieel.
  • Zwart-, wit- en grijstinten en bruin met felgekleurde accenten.
  • Grote lederen banken, stalen wandkasten tot aan het plafond.
  • Stalen lampen met indrukwekkende constructies, grote eettafels met stevige stoelen en kunst meters hoog als een afbladderende graffiti van een bekende underground artist.
  • Een goedkopere en veel voorkomend alternatief is een groene of petrol accentmuur.
  • Onafgewerkte randjes en ruwe muren maken de industriële look af!

Beeld2 Moodboard

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.