Een kleurboost in je interieur is altijd een schot in de roos. Vooral richting het voorjaar als de dagen langzaamaan langer worden, er meer licht is, de vogels echt een ander lied fluiten en ons verlangen naar kleur groter wordt. Kleuren en licht hebben zowel op ons gedrag als op ons gevoel veel invloed. Benieuwd of een kleurrijke woonstijl wat voor jou is?

Warm en kleurrijk bad

Kleur kan je stemming een ‘vitamineboost’ geven. Ga bijvoorbeeld voor oranje, dat staat voor meer genieten, warmte en spontaniteit. Een lik geel: de kleur van vrolijkheid, uitbundigheid en vernieuwing. Doe daar roze bij, dat staat voor zorgzaam, voedend en onvoorwaardelijkheid en je komt thuis in een warm en kleurrijk bad. Je moet natuurlijk wel lef hebben en een beetje uit je witte, beige en taupe comfortzone gaan, maar de kans is groot dat je echt energieker en vrolijker wordt.

Eenheid

Probeer een eenheid in kleur te krijgen, zonder dat het een chaos voor het oog Een leuke felgele vaas of een oranje velvet poefje en een lichtroze kussen kan voldoende zijn. Mocht je liever een kleurenshot nemen, denk dat aan bijvoorbeeld aan het schilderen van je muren in een zachtroze teint, een mooie lichtblauwe bank ervoor, een rood vintage tapijt en geelkleurige kussens.

VA Blog Kleurrijk 800x450 1

Maak het persoonlijk

Mix je kleurrijke woonkamer met persoonlijke items. Denk aan dat mooie antieke kastje van oma of die retro klok. Struin rommelmarkten af, duik de schuur bij je ouders in en tover de ladekast om tot nieuw door deze in een frisse kleur te verven. Hang foto’s op van je verre reizen en lokale avonturen, én koop eindelijk die designerbank die al jaren op je verlanglijstje staat. Op naar een kleurrijk interieur vol licht, lucht en persoonlijkheid!

Kenmerken van de kleurrijke interieurstijl:

  • Een eigenzinnige sfeer
  • Veel kleur maar toch eenheid
  • Combinatie van verschillende design en vormen
  • Gekleurde stoffen, behang met dessin of geschilderd hout
  • Veel kleur op de meur of in de meubelen
  • Opvallende kussens

Beeld2 Moodboard

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.