Een Scandi Boho interieur is een combinatie van een Scandinavische en Bohemien woonstijl. Een Scandinavische eenvoudige en rustige basis waarbij het draait om de aankleding. De sfeer is opgeruimd en netjes maar ook ontspannen en gezellig. Denk aan hoekjes met tafeltjes, gevuld met planten, beelden en geuren van wierrook. De behoefte aan de natuur is ook in deze stijl goed zichtbaar, door de veelgebruikte natuurlijke materialen en grote planten. Heb jij deze smaak ook te pakken?

Bohemien

De bohemien levensstijl komt van de vroege zigeuners. Een groep Roma’s uit Tsjechië die beweerden uit Bohemen te komen. Dit trekkende volk moest met weinig middelen toch snel en op verschillende plekken een thuis creëren. Een kunstzinnige en kleurrijke levensstijl met dito spullen. Ze waren wars van burgerlijkheid en hielden zich graag op aan de rand van de maatschappij. Er wordt nog regelmatig naar verwezen in zowel opera als literatuur; het vrije leven.

Dit gevoel kan je ook in een Scandi Boho interieur terug laten komen door bijvoorbeeld een eigengemaakt wandkleed op te hangen, de bloempotten een leuk printje te geven, niet in een felle kleur maar in een Scandinavische neutrale. Een leuke gehaakte hanglamp of een zelfgebreide plaid voor op de bank zorgt voor een instant dosis sfeer.

VA Blog Scandi 800x450 1

Rustige stijl met een opvallend randje

Neutrale Scandinavisch kleuren op de muur, zoals mooie zand of vergrijsde kleuren, zorgen voor een evenwichtige basis. Is je houten vloer te oud om nogmaals in de was te zetten? Kies er dan voor om het hout wit of grijs te schilderen.

Door de inrichting maak je het wat spannender. Verras met kralen, franjes, wandkleden en vloerkleden voorzien van patronen of sfeervolle rieten manden met een grote bananenplant erin. Mocht je het toch nog wat kleurrijker willen, een gekleurd vintage tapijt of een accentmuur in jouw favoriete kleur is een goede aanvulling op de rotan en houten meubels.

Kenmerken van de Scandi Boho interieurstijl:

  • Een combinatie van twee uiterste woonstijlen
  • Lichte kleuren en strakke lijnen
  • Opgeruimd en minimalistisch
  • Relaxte sfeer
  • Natuurlijke materialen
  • Veel planten
  • Opvallende gekleurde vloerkleden

VA Blog Scandi 800x450 2

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.